banner

OM ÄRDETÖPPET.SE

Om ÄrDetÖppet.se

Om Oss


ÄrDetÖppet.se är ett UF-företag vars affärsidé är att bidra med en onlinetjänst där privatpersoner enkelt kan hitta butiker, restauranger och myndigheters öppettider runt om i Sverige, helt utan krångel.

Företaget drivs av sex engagerade elever som går andra året på Grillska Gymnasiet i Västerås där alla bidrar med sina kunskaper för att skapa ett så kundvänlig företag som möjligt.

Webbappen är byggd av Noah Mayerhofer och Ludvig Larsendahl, båda går andra året på Grillsa Gymansiet Västerås - Teknikprogrammet.


ÄrDetÖppet.se UF drivs med ett starkt samarbete mellan alla parter just för att nå den perfektion vi vill ha i företaget. Vi drivs av våra användare och de bidrar med den största delen av den feedback vi får, vilket resulterar i att vi kan skapa en så användarvänlig site som möjligt.


Vår support finns tillgänglig dygnet runt och alla mail svaras med ett personligt mail. Vi är enade om att det finns behov på marknaden som vår tjänst kan åtgärda. Vårt mål är att ÄrDetÖppet.se ska vara personers självklara val när de vill söka efter öppettider online.

Maila Oss

Följ oss här:


Sponsrade av:

badgeland

Licenser och Upphovsrätt

Vi har byggt vår sida på en hel del Open-Source och Creative Commons-verk. Vi följer licenskraven och listar dessa bilder, bibliotek och bitar kod här nedan!


Resterande kod och bilder på sidan har vi själva skapat och har upphovsrätten till. Databasen är skyddad under 49§ i Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.

Ämnesanknytning

Just nu läser vi kurserna Entrepernösrskap och Webbutveckling och kan knyta denna sida till båda kurserna.
Webbsidan är affärsidén till vårt UF-Företag!

 • Förmåga att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera utvecklingsprojekt för webbplatser.

  Vi planerade och genomförde byggandet av vår webbtjänst under ett flertal månader. Vi startade med att skapa en design i Photoshop samtidigt som vi byggde sökmotorn och strukturerade databasen.
  Vi har använt GIT via BitBucket för att dokumentera förändringar vi gjort i koden. GIT är ett verktyg för att enkelt samarbeta flera personer på samma kod samtidigt som man versionshanterar filerna.

 • Kunskaper om de tekniker som används för att bygga webbplatser.

  Vi har byggt ÄrDetÖppet.se helt från grunden med PHP, HTML, CSS och Javascript/JQuery. Vi har lärt oss enormt mycket på att bygga en tjänst som hanterar stora mängder data som katalogiserar och visar upp den för användare av tjänsten.

 • Kunskaper om lagar och andra bestämmelser inom området samt förmåga att göra etiska överväganden och reflektera över integritetsfrågor.

  Vi har tagit reda på hur databaser skyddas av lagar och bestämmelser, hur en stor kollektion av data klassas och hur den bör hanteras. Vi har också tagit reda på hur EUs direktiv behandlar användandet av kakor på webbplatser och vilka svenska lagar reglerar sparandet av användares information. Vi har utefter detta vidtagit åtgärder för att uppfylla kraven.

 • Förmåga att omvandla idéer till praktiska och målinriktade aktiviteter för att starta ett projekt eller fiktivt företag

  Det här är egentligen exakt vad vi har gjort, Vi började med en idé om att vi ville tillhandahålla öppettider på ett snabbt och enkelt sett och med den här webbappen kan ni se att vi har lyckats omvandla idén till verklighet.

 • Förmåga att genomföra ett projekt eller fiktivt företag

  Under det här läsåret har vi drivit ÄrDetÖppet som ett UF-företag med idén som jag nämnde tidigare som affärsidé. Vi har lyckats väldigt bra med att driva ett företag eftersom vi har kommit från en idé till en riktigt bra tjänst.

 • Kunskaper om hur idéer och produkter skyddas genom lagar och andra bestämmelser

  Kan läsas under upphovsrättsdelen.

Syfte och Mottagare

Syftet med vår webbtjänst är att underlätta i vardagen genom att hjälpa dig hitta öppettider snabbt och smidigt på en och samma platts. Är du trött på krångliga webbsidor där företag nästan gömmer öppettiderna för dig? På vår sida är dem bara en enkel sökning bort!

Mottagare är alla svenska internetanvändare mellan 16 och 65 som någon gång behöver veta när en butik eller myndighet har öppet, enligt Internetstatistik.se så använder 96 % av svenskar i den åldern internet dagligen.

Varför ska vi vinna?

Vi har spenderat väldigt mycket tid på att utveckla en allmännyttig tjänst som finns tillgänglig gratis för alla att använda. Vi har lagt ner hundratals timmar på att utveckla tjänsten och vår egen förståelse för skapandet av webbsidor och nätbaserade tjänster.

Vi på ÄrDetÖppet har användaren i fokus och tycker att en lättanvända, stilrena, och dynamiska webbtjänster och appar är framtiden, och vi är ett steg på vägen!

Sidan är gjord helt förhand och är anpassad till alla sorters skärmstorlekar och enheter!

Vinsten skulle ge oss ett utmärkt tillfälle att marknadsföra vår tjänst till fler personer, eftersom vi har öppettider över hela Sverige kan vi nå ut nationellt och alla, vart man än bor, kan använda tjänsten

Vad vi har lärt oss

Under det här projektet har vi lärt oss otroligt mycket, det kanske till och med är det projektet vi lärt oss mest under. Några av de sakerna vi har lärt oss är:

 • Hur sökmotorer och databaser fungerar

  Innan vi började med det här projektet kunde vi nästan inget om databaser eller sökningar. Om man kollar på vår webbapp nu, som egentligen bara är den sökmotor inklusive stor databas, kan man se hur långt vi har kommit på bara några månader.

 • Otroligt mycket om PHP

  När vi började kunde vi inte heller mycket om PHP. Då kanske man tänker att det är galet att vilja skapa en webbapp som är så beronde av att använda ett programmeringsspråk anpassat för webben, i vårt fall PHP. Vi tycker att det visar just hur drivna och engagerade vi är.

 • Avancerad CSS

  Vi var redan bra på CSS innan det här projektet, men under projektets gång har vi stött på utmaningar som har tvingar oss använt nya, mer avancerade metoder för att lösa problemen vi har stött på.

 • Att göra ett projekt av den här storleken

  Vi har aldrig tidigare gjort något av den här storleken. I dagsläget har vi har ungefär 27500 företag med öppettider på vår webapp.

 • Hur man driver ett företag

  Under det här UF-året har vi lärt oss väldigt mycket om företagsamhet vilket har varit väldigt intressant och vi är glada att ha fått chansen att lära oss det, i och med vårt företags affärsidé har vi lärt oss något extra; Hur man driver ett webbaserat företag.

  Det webbaserade företagandet tycker vi har varit ännu intressantare eftersom vi älskar webben och vi kommer ha stor användning av denna kunskap i framtiden.

SVERIGES ALLA ÖPPETTIDER UNDER ETT TAK!

TEAMET

Oscar

Oscar Hedlund

Oscar är företagets VD och har hand om allt från bokning av möten och ekonomin. Han styr upp företaget och ser till att alla jobbar strategiskt. Oscar får helt enkelt saker gjort och var ett klart val till VD positionen!

Noah

Noah Mayerhofer

Noah är företagets back-end utvecklare som dagligen jobbar med bland annat PHP, MySQL, HTML och CSS. Noah kan beskrivas som en typisk problemlösare som får jobbet gjort. Han har utvecklat sökmotorn bakom ÄrDetÖppet.se och jobbar hårt med att optimera sökmotorn och databasen bakom den.

Ludvig

Ludvig Larsendahl

Ludvig är företagets designer och front-end utvecklare som tidigare har skapat flertalet hemsidor. Han har kunskaper av HTML, CSS, Photoshop och SEO (Search Engine Optimization). Ludvig designar och utvecklar Är Det Öppets hemsida, han tar fram allt från färger och former till loggor.

Jocke

Joakim Haarberg

Joakim är kommunikationsansvarig, noggrann med det han gör och är duktig på att ha koll på saker och ting. Man kan tydligt se hans engagemang och noggrannhet i det har skapar och med sitt sinne för kommunikation är Joakim ett solklart val för denna position.

Jonte

Jonatan Hast

Jonatan är supportansvarig, han är en samlad, kreativ och ambitiös kille och har lätt för att skapa lösningar på problem. Han är exceptionell på att tänka utanför ramarna för att på så sätt ta fram nytänkande idéer.

Jesper

Jesper Zackrisson

Jesper är marknadsansvarig, han är en ytterst lugn och glad person med social kompetens. Han är noggrann med det han gör och är bra med på problemlösning och passar därför perfekt in som marknadsansvarig. Han kommer kunna kontrollera och upprätthålla ett bra samband med våra kunder.